PROSJEKTBESKRIVELSE

Kong Lov er en sprikende og maksimalistisk tegneseriefortelling som ambisiøst tar for seg tema som frihet, mangfold, krig og kapitalkrefter. Det hele begynner med at hovedpersonen – en tv-personlighet ved navn Rikard Nordmann – forelsker seg i en Amerikansk fotojournalist ved navn Liberty Lee. Samtidig sprer en dyster sykdom seg fra sør ved navn Crooked Cockism – et syndrom som får penis til å forme et asynkront hakk i midten av skaftet. Vesten skjelver i knærne og oppretter en Karantenesone for å holde de syke i sjakk.

Serien bruker et originalt visuelt uttrykk hvor historien fortelles gjennom store komplekse kollasjer heller enn tradisjonelle ruter. Tegningene varierer i stil fra realistiske og detaljrike til stiliserte, nesten logoformete uttrykk.

Serien anbefales for ungdom og voksne.

OMTALE

«Av alt merkelig i postkassen scorer denne høyt på de fleste punkter; jeg tror Kong Lov er et lite mesterverk, men siden den lar seg lese – eller bare bli sett på – på så mange måter, skal jeg ikke si det for sikkert, men foreløpig må jeg innrømme at jeg er godt over middels fascinert av denne hallusinatoriske, paranoid-kritiske og genuint perverterte historien/historiene. Veldig, veldig sexy – på en måte som legger gutterommet lysår bak og hinter til muligheter for ekstase vi ikke har sett siden Romerrikets dager.»

Tommy Olsson, Morgenbladet 6-12. juli.

«Jeg har aldri sett maken til «Kong Lov» i norske tegneserier. Visuelt er den en blanding av strektegninger, reklameillustrasjoner, collage og maling. På sitt beste ser den ut som et møte mellom tegneseriene «Asterios Polyp», «Inkalen», og maleriene til Pushwagner. [...] Selv om ikke historien er verdt rare greiene, er boken utrolig lekker, og burde plukkes opp av alle som er interesserte i mulighetene som ligger i tegneserieformatet.»

Walter Wehus, BT og blogg 19. juni 2012

Bestill boka!